De bedragen die telecomproviders aan elkaar rekenen mag omlaag. Tenminste, de Autoriteit Consument & Markt (ACM) mag het zogenoemde afgiftetarief nu naar beneden bijstellen. Dit is het resultaat van een aangespannen zaak door de telecomproviders. De ACM is al vanaf 2013 bezig om dit voor elkaar te krijgen.

De gevolgen

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft de ACM gelijk gegeven in de zaak. Dit heeft het resultaat dat de kosten voor mobiel bellen naar nummers van een andere provider omlaag gaan. Uiteindelijk wint de consument door een lagere telefoonrekening. In de praktijk kan dit voor bellen met je mobiele telefoon tot 10 procent schelen in vergelijking met de huidige situatie. Voor bellen met de vaste telefoon 7,5 procent.

De afgiftetarieven nemen circa 15 procent van het bedrag dat klanten per minuut betalen in beslag. Dit percentage gaat omlaag zodra de lagere tarieven in werking treden. Jaarlijks wordt er 150 miljoen euro omgezet door de afgiftetarieven. Vanaf gisteren zijn de afgiftetarieven voor mobiel bellen met 70 procent verlaagd. Voor vast bellen gaat het met 50 procent omlaag.