Een 3D printer kopen voor eigen gebruik, waar is dat allemaal van afhankelijk? Het is voor jou als gebruiker van de printer van belang dat je de prints maakt die je nodig hebt. Daarnaast zijn er natuurlijk verschillende andere voorwaarden die flink specifiek kunnen zijn. Daarom is het belangrijk om een printer te kiezen die volledig aan de kenmerken voldoet. Het is dus ook slim om deze zaken even op een goede manier door te nemen. Zo kan je beter een goed onderbouwde keuze voor een bepaald type printer maken. Let op het volgende.

De beste resultaten boeken
De 3D printer kopen om thuis te gebruiken doe je aan de hand van je eigen belangrijke eisen. Dat betekent dat je de printer kiest aan de hand van de ontwerpen die je gaat maken. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je een type kiest dat deze ontwerpen aankan. Bedenk je wel dat dit alleen maar beter mogelijk wordt tegenwoordig. Vooral ook omdat de printers steeds stabieler worden door betere hardware en software. Dat neemt niet weg dat dit wel een belangrijke afweging is waar je goed mee om moet gaan. Let daar dus altijd goed op.

Het formaat van de prints
En 3D printer kopen voor thuis doe je ook aan de hand van de ruimte die je hebt. Wanneer je desktopprinting gaat toepassen, dan kies je voor een compact model. Het is dan wel interessant om er één te kiezen die desondanks wel gewoon grote prints kan maken. Dat is vooral interessant wanneer je grote creatieve ideeën hebt waar je mee aan de slag gaat. Juist dan is het goed om een printer te hebben die dit wel aankan. Objecten van 40×40 en groter worden al steeds beter mogelijk. Ook dit is dus belangrijk om goed uit te zoeken.

Professioneel gaan werken
Een 3D printer kopen voor thuis is vaak het begin van een lange reis. Uiteindelijk zal je professioneel willen kunnen werken met de printer. Dat betekent dus ook dat je na verloop van tijd andere eisen aan de printer gaat stellen dan je in het begin deed. Daarom is het ook interessant om te kijken wat een printer nog meer kan, buiten de eisen die je al hebt. Op die manier maak je het ook mogelijk om er in de toekomst alleen maar nog meer uit te halen. Dat is natuurlijk een goede voorwaarde.

Bezoek onze site voor meer informatie!