Bent u van plan om binnenkort over te stappen op een sim only abonnement? Bijvoorbeeld omdat uw huidige abonnement afloopt of omdat u teveel verbruikt voor een prepaid simkaart? Op internet vindt u verschillende handige vergelijkingstools, waarmee het mogelijk is om sim only abonnementen met elkaar te vergelijken. Zo vindt u eenvoudig het goedkoopste sim only abonnement bij uw verbruik! Bij het vergelijken van sim only abonnementen dient u rekening te houden met verschillende aspecten, denk aan het verbruik van mobiele data, belminuten en sms’jes. Een alternatief voor een sim only abonnement is een abonnement met toestel, waarbij de kosten vaak enkele tientjes hoger liggen op maandbasis.

Wanneer voor een sim only abonnement kiezen?

Er zijn verschillende situaties te bedenken waarin het kiezen voor een sim only abonnement sterk aan te bevelen is. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat u een goed functionerende mobiele telefoon heeft, waarvan het abonnement binnenkort afloopt. In dit geval is het zonde om uw abonnement te verlengen en een nieuw toestel uit te zoeken. Wanneer u vermoedt dat uw huidige toestel nog zeker een jaar mee kan gaan, kunt u dit combineren met een sim only abonnement met een looptijd van een jaar. Na dit jaar kunt u alsnog een nieuw abonnement met toestel afsluiten. Tijdens dit jaar heeft u dan behoorlijk op uw telefoonkosten kunnen besparen!

Een sim only abonnement zelf samenstellen

Een van de voornaamste voordelen aan een sim only abonnement is de flexibiliteit die hierbij geboden wordt. Bij het afsluiten van een sim only abonnement kun je kiezen voor een bestaand abonnement, samengesteld door een telecomprovider, of voor een zelf te kiezen bundel. Kies bijvoorbeeld voor veel belminuten als je de mobiele telefoon voornamelijk gebruikt voor het bellen, of ga voor een bundel met veel mobiele data als je vooral gebruik maakt van Whatsapp, Facebook, etc. op je toestel.