De nieuwe muziek streamingdienst van Apple houdt de gemoederen goed bezig, er doen steeds meer verhalen en geruchten over de dienst de ronde. Recode meldt nu dat Apple aan zijn muziekdienst gratis features wil toevoegen waaronder en gratis proefperiode. Bij de proefperiode heeft de gebruiker de mogelijkheid om de dienst 30 dagen uit te proberen. Gebruikers zouden verder gratis kunnen luisteren naar muziek die ze zelf geĆ¼pload hebben.

Nog geen overeenkomsten
Apple is al enige tijd druk bezig met de nieuwe muziekdienst. Op dit moment zou het bedrijf nog geen overeenkomst hebben gesloten met een platenmaatschappij. Dit maakt dat de dienst nog niet levensvatbaar is. Het lijkt erop dat er snel overeenkomsten zullen worden gesloten en het gerucht gaat dat Apple de muziekdienst volgende maand zal gaan presenteren.

De werkwijze van Apple
Apple zou het onderste uit de kan willen halen, dit zou de reden zijn dat het bedrijf nog steeds geen overeenkomst met platenmaatschappijen heeft gesloten. Zo wil Apple met bepaalde artiesten exclusieve overeenkomsten sluiten. Ook zou het bedrijf platenlabels onder druk zetten om alleen nog voor betaalde abonnementen licenties te verschaffen. Willen platenlabels hier niet aan mee werken dan zou Apple dreigen de muziek ook van iTunes af te halen. Hiermee probeert het bedrijf concurrent Spotify in de weg te zetten die wel gratis abonnementen aanbiedt. Toch lijkt Apple nu zelf ook een proefperiode te gaan aanbieden, deze zal dan waarschijnlijk niet langer dan 30 dagen gaan duren. De muziekdienst van Apple is nog steeds geen realiteit, wellicht zou het bedrijf de dienst moeten uitstellen als de licenties niet op tijd rond zijn.