In september van dit jaar moet de langverwachte nieuwe Apple TV verschijnen. Het kastje van de nieuwe Apple TV krijgt volledige App Store en de afstandsbediening zal verschijnen met touch-ondersteuning. Dit meldt BuzzFeed News op basis van anonieme bronnen. Deze bronnen zouden weten van Apple’s plannen. Het bericht meldt dat Apple TV op hetzelfde evenement zal worden aangekondigd waar ook de iPhone 6S en 6S Plus zullen worden aangekondigd. Dit evenement vindt plaats in september 2015.

Sinds 2012 heeft Apple TV geen grote update meer gehad. De set-top-box van Apple zal geen verassing met zich meebrengen. Al eerder werd hierover gelekt, de box krijgt een nieuw design en is voorzien van een Apple A8-chip. Daarnaast zal er waarschijnlijk een nieuwe afstandsbediening worden meegeleverd met touchpad. Hiermee wordt het bijvoorbeeld mogelijk om door het menu te swipen. Ook zal er ondersteuning aanwezig zijn voor Siri (lees hier meer over Siri). Zo kun je met je stem commando’s geven aan de Apple TV. Apple TV krijgt een geheel eigen App Store.

Het is nog niet duidelijk hoe deze er precies uit gaat zien. Apple TV zal in september nog niet klaar zijn voor Apple’s eigen internet-tv-dienst. Dit gaat om een Amerikaanse abonnementsservice waarbij Apple de kabel-tv overbodig wil maken. Apple zou nog niet alle deals met de zenders kunnen sluiten. Dit was waarschijnlijk de reden dat de nieuwe Apple TV nog niet werd aangekondigd in juni tijdens de WWDC. Apple kiest ervoor om de set-top-box al wel uit te brengen in september nog voordat de televisie dienst klaar zal zijn. Deze zal waarschijnlijk pas in 2016 worden aangekondigd. Gebruikers zullen voor 30 tot 40 euro toegang krijgen tot zo’n 25 kanalen.