Tegenwoordig komen er steeds meer smartphones op de markt en willen consumenten steeds meer voorzien zijn van de nieuwste trends, maar het is wel van belang dat ze kunnen bellen en internetten. Hiervoor kunnen mensen een sim only abonnement af sluiten. Een sim only abonnement is een abonnement waarbij er geen nieuwe smartphone wordt aangeschaft, maar een nieuwe simkaart.

De geschiedenis van telefoonabonnementen

Aan het begin van het mobiele tijdperk waren prepaid telefoons vooral populair onder de bevolking. Een prepaid telefoon is een telefoon, waarbij mensen zelf hun beltegoed moeten opwaarderen en het internet gebruik. Na enige tijd bleek dit al redelijk prijzig te worden en werd het begrip ‘sim only’ steeds groter. 

Rond 2005 werd sim only opgericht in Duitsland. Het werd in de loop der jaren steeds populairder, onder de wereldbevolking. Dit komt voornamelijk doordat steeds meer mensen buitenhuis voordelig willen bellen en internetten. Aan het begin was er een beperking in het aantal Sms’jes dat er verzonden mocht worden, maar na de komst van Whatsapp is dit min of meer verdwenen. Mensen krijgen bij een sim only abonnement maandelijks een bepaald aantal MB’s en belminuten, om te internetten en te bellen. De MB’s zijn het aantal megabytes en het zegt iets over het aantal data dat er gebruikt kan worden. Zodra de MB’s tot een limiet zijn gekomen op een mobiel, krijgen mensen hier een melding over op de telefoon. Er kan een keuze worden gemaakt om tegen betaling wat meer MB’s op te nemen voor de maand van limiet of om te wachten voor een nieuwe maand. Het zelfde geld voor het aantal belminuten, deze kunnen ook worden opgewaardeerd.

Sim only van tegenwoordig

Sim only abonnementen zijn tegenwoordig bijna niet meer weg te denken in het dagelijkse leven. Er komen steeds meer providers die zoiets aanbieden en het wordt steeds voordeliger. Het is tegenwoordig zelfs zo’n groot begrip geworden dat mensen gepersonaliseerde abonnementen kunnen afsluiten. Mensen kunnen zelf bepalen hoeveel belminuten en mobiele data ze willen opnemen in het abonnement. 

Simpel, Ben en Youfone zijn momenteel één van de bekendste providers, die gepersonaliseerde sim only abonnementen aanbieden. Mensen willen voor zo min mogelijk geld een zo goed mogelijk abonnement aanschaffen. Om dit op een goede wijze te kunnen doen, kunnen mensen sim only vergelijken. Hier kunnen ze snel en gemakkelijk een zo voordelig en gepersonaliseerd mogelijke abonnement vinden, die bij hun past. Ideaal aan sim only vergelijken is dat het een onafhankelijke organisatie is. Zij luisteren specifiek naar de consument en willen er voor zorgen dat ze tevreden worden gesteld.